Help de moedervarkens

In Nederland lijden ruim 1 miljoen moedervarkens een treurig en ellendig leven in dichte stallen. Gevangen in krappe kooien kunnen zij hun biggetjes niet de moederzorg geven die zij zouden willen. Bekijk hieronder de beelden die wij onlangs maakten.

Het opsluiten van moedervarkens is wreed en onnodig. Daarom willen wij dat er zo snel mogelijk een Nederlands verbod komt op het gebruik van kraamkooien. Help mee en teken de petitie!

 

In de natuur bouwt een zwangere zeug zo'n twee dagen voordat haar biggetjes ter wereld komen een nest van gras, takken en bladeren. Als de kleintjes geboren zijn, blijven ze maandenlang bij haar. Ze zorgt goed voor ze en is van nature een heel beschermende moeder. Maar in de vee-industrie wordt haar alle moederzorg ontnomen. Het moedervarken wordt kort voor de bevalling in de kale kraamkooi vastgezet, die zo klein is dat ze zich niet eens kan omdraaien. Door de stalen stangen kan ze maar amper bij haar biggen komen. De kooien leiden tot stress, frustratie en de moedervarkens vertonen vaak gestoord gedrag, zoals stangbijten. Dit dierenleed moet stoppen. Doe ook mee: teken vandaag nog de petitie!

Share via Twitter
Share on Facebook
 

Ja, ik teken tegen kraamkooien

 

Vul onderstaand formulier in om staatssecretaris Van Dam te vragen de kraamkooien in Nederland te verbieden.

Klik hier om de volledige brief te lezen.

 
 
 
 
   
 

CIWF zal je e-mailadres en andere gegevens niet aan derden doorgeven, behalve aan de geadresseerden van deze petitie.